Digitalna istraživačka infrastruktura za umjetnost i humanistiku u Republici Hrvatskoj

Enhancing Heritage Experience – Exploring Cultural Routes

17. ožujka 2023.

ICARUS Hrvatska u suradnji s konzorcijima ICARUS i DARIAH-HR, projektom E-ROUTES, Državnim arhivom u Šibeniku i drugim partnerima najavljuje 8. konferenciju Dani ICARUS Hrvatske pod nazivom Unapređenje doživljaja baštine – istraživanje kulturnih ruta, koja će se održati u Šibeniku od 22. do 24. ožujka 2023.

…pročitaj više…

8-dani-ICARUS-Hrvatska--naslovna-ilustracija.jpg

Radionica „When Theatre Meets Zoom + The "e-spect@tor' Experience“

1. ožujka 2023.

U sklopu međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Performing Arts: Transitioning to the Digital Age“ u organizaciji Dariah HR-a i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa održat će se radionica za izvedbene umjetnike i publiku. Radionica će uključivati iskušavanje prototipa digitalnog alata „e-spect@tor“ te izvedbu hibridne predstave #war_diary, čiji su autori glumci iz ukrajinskoga Centra za suvremenu umjetnost DAKH u Kijevu i međunarodnog ukrajinskog festivala Gogolfest.

…pročitaj više…

Theatralia-konferencija-Ribnjak-2023.jpg

Konferencija “Performing Arts: Transitioning to the Digital Age”

9. veljače 2023.

Od 15. do 17. ožujka 2023. u Zagrebu će se održati međunarodna znanstveno-stručna konferencija Performing Arts: Transitioning to the Digital Age, vezana uz istoimeni dvogodišnji projekt DARIAH-EU radne skupine Theatralia. Radna skupina organizira konferenciju u suradnji s nekoliko nacionalnih i međunarodnih humanističkih ustanova i kulturno-umjetničkih udruga. 15. ožujka održat će se pretkonferencijska radionica za kazališne umjetnike i publiku, koja uključuje i izvedbu predstave na dogovorenu temu. 

Call for papers

…pročitaj više…

performing-arts-transitioning-to-the-digital-age.jpg

DARIAH Day 2022

7. prosinca 2022.

DARIAH Day 2022 održat će se u ponedjeljak 12. prosinca 2022. od 10 do 14 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Konferencijska dvorana na 2. katu Knjižnice). 

Kao i dosadašnjih godina, susret će biti prilika za dinamičnu razmjenu informacija o aktivnostima, projektima, suradnjama u tekućoj godini te za najavu novih planova.

…pročitaj više…

Pozivnica-Dariah-Day-2022.jpg

Digital Humanities & Heritage 2022

8. srpnja 2022.

Međunarodna konferencija DARIAH-HR-a „Digital Humanities & Heritage“ održat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci od 12. do 14. listopada 2022. Pozvani izlagači su Susan Schreibman (Maastricht University) i Toma Tasovac (DARIAH-EU)

…pročitaj više…

6-eng.jpeg

DARIAH piknik 2022

9. lipnja 2022.

Na tragu prošlogodišnjega prvog i vrlo uspješnog DARIAH piknika i ove vam godine pružamo priliku za bijeg u prirodu, odmor od svakodnevnih obaveza te neopterećenu razmjenu ideja i misli s pojedincima sličnih interesa i iskustava. Pridužite nam se!

…pročitaj više…

DARIAH-piknik-2022-03.jpeg