Radionica „When Theatre Meets Zoom + The "e-spect@tor' Experience“

U sklopu međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Performing Arts: Transitioning to the Digital Age“ u organizaciji Dariah HR-a i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa održat će se radionica za izvedbene umjetnike i publiku. Radionica će uključivati iskušavanje prototipa digitalnog alata „e-spect@tor“ te izvedbu hibridne predstave #war_diary, čiji su autori glumci iz ukrajinskoga Centra za suvremenu umjetnost DAKH u Kijevu i međunarodnog ukrajinskog festivala Gogolfest.

Radionica će se održati 15. ožujka u Centar mladih Ribnjak od 16 − 19 sati.


Radionicu će voditi redateljica Iva Srnec Hamer ( Empiria Teatar ), glumac, redatelj i producent Andrii Palatnyi (GOGOLFEST), tim teatrologa i IT stručnjaka sa La Rochelle Université i Université de Lille: Cécile Chantraine Braillon, Maya Larbi, Fatiha Idmhand, Laurence Delbarre Willard, Laurent Passion te teatrologinja i organizatorica konferencije Anamarija Žugić Borić.


TIP SUDJELOVANJA NA RADIONICI:
– samo gledanje predstave bez testiranja aplikacije
– gledanje predstave uživo uz testiranje aplikacije e-spect@tor na tabletu
– gledanje snimke predstave uz testiranje aplikacije na laptopu


Sudionici koji će gledati snimku predstave trebaju ponijeti svoj laptop, a sudionicima koji će gledati predstavu uživo bit će osigurani tableti.
Poslije radionice bit će jednosatna diskusija o rezultatima.

Prijavite se na radionicu: https://forms.gle/5nJa2egDuGX42gMY8


Više o „e-spect@tor“ digitalnom alatu: https://espectator.hypotheses.org/


Videosnimke iz projekta #war_diary pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=a2mYJyiTS44&list=PLKrGwz3Vjn2-QvYPX773pPViO4HpOP3yc

Dokumenti
Radionica „When Theatre Meets Zoom + The e-spect@tor Experience“

Radionica „When Theatre Meets Zoom + The e-spect@tor Experience“