Narativi i mreže: digitalni pristupi prema rekonstrukciji veza iz prošlosti

Zadovoljstvo nam je pozivati vas na predavanje dr. sc. Johannesa Preiser-Kapellera (Institute for Medieval Research, Division of Byzantine Research, Austrian Academy of Sciences) na temu Narativi i mreže: digitalni pristupi prema rekonstrukciji veza iz prošlosti / Narratives and Networks: digital approaches towards the reconstruction of past connectivity, koje će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (seminarska dvorana, polukat) u Zagrebu u srijedu, 27. travnja 2016. s početkom u 12:00 sati. Predavanje je otvoreno za javnost, planirano vrijeme trajanja je 90 minuta, a održat će se na engleskom jeziku.

Gostovanje je realizirano u okviru projekta Instituta za povijest umjetnosti ARTNET – Moderne i suvremene umjetničke mreže, umjetničke grupe i udruženja. Organizacijski i komunikacijski modeli suradničkih umjetničkih praksi 20. i 21. stoljeća, koji se provodi uz podršku Hrvatske zaklade za znanost (voditeljica dr. sc. Ljiljana Kolešnik).

Predavanje za cilj ima predstaviti nove metode i tehnologije koje zastupa međunarodna akademska, znanstveno-istraživačka zajednica usmjerena na aktivnosti paneuropskog konzorcija DARIAH – Digitalna istraživačka infrastruktura za umjetnost i humanističke znanosti.

Za više informacija kontaktirajte dr. sc. Ljiljanu Kolešnik (ljkoles@ipu.hr). 

Vanjske poveznice:
Dokumenti