Digital Humanities & Heritage 2022

Međunarodna konferencija DARIAH-HR-a „Digital Humanities & Heritage“ održat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci od 12. do 14. listopada 2022. Pozvani izlagači su Susan Schreibman (Maastricht University) i Toma Tasovac (DARIAH-EU)

U okviru ovog događaja raspravljat će se o temama poput digitalnih humanističkih znanosti i otvorene znanosti, kulturne baštine u digitalnim humanističkim znanostima, digitalnih metoda i alata, informacijske organizacije za digitalne humanističke znanosti, kao i digitalne infrastrukture.

Ovaj je događaj namijenjen uspostavljanju mosta između znanstvenika i stručnjaka iz humanističkih znanosti, osobito digitalnih humanističkih znanosti, i profesionalaca iz područja knjižnične i informacijske znanosti, arhivistike i upravljanja muzejskim kulturnim resursima. Njegova je svrha promicanje uporabe digitalne tehnologije u istraživanju baštine i humanističkih znanosti kao metodologije i alata u svim područjima humanističkih znanosti i znanosti o baštini.

Cilj je ove konferencije okupiti dionike koji se bave baštinom i njezinom digitalnom transformacijom. Sudjelovanje je besplatno.

dhh.dariah.hr/

Dokumenti
DHH2022

DHH2022