BALADRIA - ljetna škola digitalne humanistike 2024

The fifth Baltic-Adriatic Summer School on Digital Humanities 2024 održat će se na Sveučilištu u Zadru od 17. do 21. lipnja 2024. godine.

BAL-ADRIA je suradnja između zemalja koje okružuju Baltičko more i zemalja koje okružuju Jadransko more, time povezujući sjevernu i južnu Europu. Organiziraju je nekoliko institucija i glavnih udruga u digitalnim humanističkim znanostima: Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Linneaus University, iInstitute, DARIAH-EU, DARIAH-HR, Sveučilište u Uppsali.

Ove godine, Bal-Adria je organiziran za:

Više informacija o ljetnoj školi i kako se prijaviti potražite ovdje.

U poticajnom akademskom okruženju nudimo dobro velike grupe, idealne za učenje, raspravu i povratne informacije o vašim idejama i razmišljanjima u kreativnom području digitalnih humanističkih znanosti. Program vode međunarodni tim istraživača i praktičara digitalnih humanističkih i društvenih znanosti i izvodi se putem predavanja, seminara i praktičnih radionica.

Ljetna škola BAL-ADRIA obuhvatit će niz digitalnih tehnika korištenih u području digitalnih humanističkih znanosti, posebno:

Sudionici će dobiti osnovne upute iz Pythona, ali će također dobiti pripremljene Python skripte kako bi dobili pomoć pri izravnoj primjeni razmatranih metoda.

Dodatno, sudionici će biti upoznati s relevantnim alatima gdje je to prikladno.

Osim toga, bit će predstavljeni određeni projekti DH-a i naglasit će se specifične teme, poput utjecaja digitalnih alata na sektor baštine.

Sve informacije možete pronaći na web stranici ljetne škole https://conference.unizd.hr/baladria2024/

BALADRIA - ljetna škola digitalne humanistike 2024

BALADRIA - ljetna škola digitalne humanistike 2024