3. međunarodna DARIAH-HR konferencija “Digital Humanities & Heritage”

Otvorene su prijave za sudjelovanje na trećoj po redu DARIAH-HR međunarodnoj konferenciji Digital Humanities & Heritage, koja će se održati od 25. do 27. listopada 2023. godine u Sveučilišnom računskom centru – Srce, Zagreb. 

Tema konferencije: Heritage Matters: Fostering Collaborative Infrastructure

Datum konferencije: 25. – 27. listopada 2023.

Mjesto: Sveučilišni računski centar – SRCE, Josipa Marohnića 5, Zagreb, Hrvatska

Organizatori konferencije: Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb; Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar – SRCE; Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci; Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru; ICARUS Hrvatska

O konferenciji:

Međunarodna DARIAH-HR konferencija Digital Humanities & Heritage nastoji olakšati suradnju i razmjenu znanja između znanstvenika i stručnjaka iz humanističkih znanosti te stručnjaka za knjižničnu i informacijsku znanost, arhivsku znanost i upravljanje kulturnim resursima muzeja. Naglašavajući međuovisnost između digitalnih humanističkih znanosti i baštine, ova konferencija ima za cilj promicanje usvajanja digitalnih tehnologija kao metodološkog pristupa i moćnog alata unutar područja baštine, humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetnosti.

Ovaj događaj služi kao važna platforma za dionike uključene u baštinu i njezinu neprekidnu digitalnu transformaciju. Konferencija DHH2023 okupit će istraživače, stručnjake, tehnološke stručnjake i entuzijaste koji prepoznaju ogroman potencijal spajanja tehnologije s tradicionalnim disciplinama kako bi preoblikovali razumijevanje, očuvanje i istraživanje naše zajedničke kulturne baštine.

U skladu s temom konferencije Heritage Matters: Fostering Collaborative Infrastructure, posebno su dobrodošle sljedeće teme:

Dodatne teme od interesa su:

Prijave su otvorene za pojedinačne prezentacije, panel-sesije, postere i interaktivne konferencijske radionice.

Sažetci ne smiju prelaziti 500 riječi i trebaju se dostaviti zajedno s kratkom biografijom (maksimalno 200 riječi) na e-adresu dhh@dariah.hr do 2. rujna (produžen rok!). U obzir dolaze prijave provedenih, originalnih i neobjavljenih istraživanja, kao i doprinosi koji predstavljaju rad u tijeku.

Autori će biti pozvani na predaju rada za zbornik s međunarodnom dvostruko slijepom recenzijom.

Sudjelovanje na konferenciji DHH2023 besplatno je.

Radujemo se vašem sudjelovanju na konferenciji DHH2023 i plodonosnoj razmjeni ideja i znanja! Za dodatne informacije posjetite web-stranicu konferencije na dhh.dariah.hr/home/ ili nas kontaktirajte na dhh@dariah.hr.

Važni datumi:

Datum konferencije: 25. – 27. listopada 2023.

Rok za prijavu sažetaka: 25. kolovoza 2023.

Obavijest o prihvaćanju: 20. rujna 2023.

Dokumenti